ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ... ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΩΣΗ!

Καλημέρα σας και καλώς σας βρήκα...

 Το "ΚΑΝΑΡΙΝΙ" μετά απο αρκετό καιρό σιγής και πολλών... περιπετειών επανήλθε σώο και αρτιμελές!

 Και μιας και μπαίνουμε σιγά - σιγά στο... κυρίως πιάτο σ' ο,τι αφορά την ομάδα μας και ακούμε απο ελάχιστους και διάφορα "αεροπλανικά" είναι ώρα να βάλουμε μερικά πράγματα στις σωστές τους διαστάσεις!

 Την τελευταία διετία (2011 -2013) οπως είναι γνωστό στο Πανελλήνιο, η Αναγέννηση στηρίχθηκε ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στον κόσμο της και σε κανέναν (υπαρκτό ή ανύπαρκτο) μεγαλοεπενδυτή.

 Εχει αξία να προβούμε σήμερα σε μια μικρή ανακεφαλαίωση στο τι έκανε η ομάδα μας αυτή τη διετία, (απο τον Οκτώβριο του 2011, δηλαδή, μέχρι τις μέρες μας...) την στιγμή που στην ελληνική κοινωνία διαλύθηκε το ΣΥΜΠΑΝ και στο ελληνικό ποδόσφαιρο οι φούσκες σκάζουν η μία πισω απο την άλλη.

 Τι έκανε, η Αναγέννηση αυτά τα δύο χρόνια; Εχουμε, λοιπον, και λέμε:

1. Διατηρήθηκε στη ζωή την στιγμή που την είχαν στειλει άκλαυτη στον... τάφο μετά την οδυνηρή περιπέτεια στη διετία 2009 -2011.

2. Δρομολογήθηκε η αναβάθμιση της Ερασιτεχνικής με την εγγραφή μελών που συνεχίζεται κάθε χρόνο και με διοίκηση που προέρχεται απ ολους τους χώρους φιλάθλων της ομάδας.

3. Ανακαινίστηκαν και εκσυγχρονίστηκαν τα εγκαταλελειμένα γραφεία τα οποία μέχρι τον Οκτώβριο του 2011 τα επισκέπτονταν μόνο δικαστικοί επιμελητές!

4. Ανέβηκε η ομάδα ύστερα μια άκρως αποδομητική χρονιά (απειλές οτι δεν θα κατέβει για τα χρέη, πολεμος απο συγκεκριμένα κέντρα και ομάδες, "αυτοαπαξίωση" κλπ) απο τη Δ' στη Γ' Εθνική.

5. Καθάρισε  απο παλαιότερες οφειλές και με ένα ρεαλιστικό σχεδιασμό κατάφερε να διατηρήσει μια πολύ καλή οικονομική εικόνα στην οποία έχουν πλέον πρόσβαση όλα τα μέλη της διασταυρώνοντας ολα τα στοιχεία που αφορούν στις συναλλαγές της με την παραμικρή λεπτομέρεια.

6. Εγιναν πεντε γενικές συνελεύσεις την στιγμή που άλλες ομάδες στη γειτονιά μας κάνουν μία κάθε επτά χρόνια! Εγιναν περίπου 150 συνεδριάσεις του διοικητικού συμβουλίου. Για πρώτη φορά στη σύγχρονη ιστορία του συλλόγου παραμένει για τόσο χρονικό διάστημα στα ηνία ένα πολυπληθές διοικητικό σχήμα κι όχι τρεις - τέσσερις ως συνήθως.

7. Αποκτήθηκε για πρώτη φορά απο το 1949 ιδιόκτητος χώρος 28 στρεμμάτων  όπου η ομάδα θα στεγάσει το προπονητήριο της.

8. Οργανώθηκαν οι Ακαδημίες και τα τμήματα υποδομής και ήδη βρίσκονται στην ανάδειξη σπουδαίων ταλέντων μόλις με ένα χρόνο σοβαρής οργάνωσης.

9. Εκσυγχρονίστηκαν τ' αποδυτήρια του Δημοτικού Σταδίου με χρήματα μελών της ομάδας.

10. Ανέβηκε περίπατο η ομάδα απο τη Γ' στη Β' Εθνική με ένα ρεαλιστικό μπάτζετ και με απόλυτο έλεγχο στα οικονομικά της.

11. Οργανώθηκε ενα ρόστερ με τόσους πολλούς Καρδιτσιώτες που είχαμε να δούμε απο το 1993!

12. Επιτεύχθηκε μια σοβαρή συνεργασία με την ομάδα του Σταυρού όπου θα στεγάζει ο σύλλογος το προπονητήριό του και τη λειτουργία της ομάδας Νέων και των Ακαδημιών.

13. Δημιουργήθηκε Νομική Υπηρεσία με μέλη της ομάδας.

14. Αναβαθμίστηκε τα μέγιστα η επικοινωνιακή παρουσία της ομάδας με τη δημιουργία αλλά και καθημερινή λειτουργία της επισημης ιστοσελίδας asa1904.gr που αυτή τη στιγμή είναι μακράν ΠΡΩΤΗ σε επισκεψιμότητα απ' ολα τα WEB SITE του νομού και καταγράφει λεπτό προς λεπτό τη δραστηριότητα της ομάδας. Καταγράφεται πλέον και αναδεικνύεται με κάθε λεπτομέρεια και με στοιχεία - ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ η ιστορία του συλλόγου! Απο το 1904 μέχρι τις μέρες μας!

15. Υπάρχει σε εξέλιξη την εποχή που χάνει η μάνα το παιδί, οικονομική προσφορά χιλιάδων ευρώ απο μέλη της διοίκησης και φίλους του συλλόγου που σε συνεργασία με τις συνδρομές των απλών φιλάθλων (χορηγικό, διαρκείας, απλά εισιτήρια, μέλη κλπ) μπορούν να τον καταστήσουν αυτοδύναμο και ανεξάρτητο.

16. Δρομολογήθηκε η ίδρυση της ΠΑΕ με αυτοθυσία και υπογραφές (με ο,τι κινδύνους αυτές μπορούν να φέρουν στο μέλλον) και προσωπικά ρίσκα πολλών μελών της διοίκησης που προέρχονται απο τον πυρήνα των φιλάθλων της ομάδας και δεν διεκδικούν τον τίτλο του μεγαλοσχήμονα.

17. Αναβαθμίστηκε ο ρόλος παλαίμαχων της ομάδας που πλέον την υπηρετούν απο πολλά πόστα. Ακαδημίες (Σιακάρας, Μπούτας, Μπέκος), ομάδα Νέων (Δρόσος), πρώτη ομάδα (Αγγέλης, Δούκας).

18. Δρομολογήθηκε η είσοδος της ομάδας στη Β' Εθνική με ένα μπάτζετ απόλυτα ρεαλιστικό και με ικανότατους ποδοσφαιριστές. Παρέμεινε ο ίδιος προπονητής για τρίτη συνεχόμενη περίοδο, κάτι που αποτελεί ήδη ρεκόρ για τη σύγχρονη ιστορία της Αναγέννησης...

 Ολα τα παραπάνω δεν αποτελούν θεωρήματα και κούφια λόγια του αέρα, αλλα ΧΕΙΡΟΠΙΑΣΤΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΜΕΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ!

 Μετά απ' ολα όσα διαβάσαμε είναι επόμενο να προκύψει σε σκεπτόμενους πολίτες - φιλάθλους η παρακάτω ερώτηση:

 Να έγινε άραγε κάτι καλό για την ομαδούλα μας σ' αυτή τη διετία;

ΤΟ ΚΑΝΑΡΙΝΙ

(το αυθεντικό)